טיפול בחרדת בחינות משפר סיכוי קבלה לאוניברסיטה

 

מבחן פסיכומטרי מהווה במשקלו כ-50% מציון השיקלול לקבלה לאוניברסיטה. בעולם הישגי כמו היום, שבו האופשרות להשתכר תלויה בהשכלה הגבוהה שמקבלים, אין להתפלא שרמת החרדה מפני בחינה פסיכומטרית מרקיעה שחקים.

 

אף אחד לא אוהב שמודדים, מעריכים ולבסוף דוחים אותו מתכנית לימודים שהוא כל כך רוצה להיות חלק ממנה. החשש מכישלון, מאי עמידה במצטרות שכל אחד מציב לעצמו ומלעמוד בציפיות הסביבה שלו יכולה להכניס אנשים רבים ללחץ ולחרדה.

החרדה מפני המבחן יכולה לבוא לידי ביטוי בדחייה. אנשים הסובלים מחרדת בחינות נוטים לדחות את העימות עם המבחן. אנשים הסובלים מחרדת בחינות לא ירשמו לבחינה פסיכומטרית וינסו להתחמק ממנה ככל האפשר ו"יפספסו" תאריכי הרשמה.

 

אנשים עם חרדת בחינות מפני בחינה פסיכומטרית, לא ירשמו לקורס הכנה, ואם ירשמו, הם ירשמו באיחור. כל זה בגלל החרדה שגורמת להם להמנע מהתמודדות עם הגירוי המעלה את החרדה וגורם להם לאי נוחות.

 

גם אם אדם שסובל מחרדת בחינות, יאסוף כוחות וירשם, הוא יתקשה להתכונן בצורה אפקטיבית לבחינה. המחשבות החוזרות על חשיבות הבחינה, ועל כך שהוא חייב להצליח במבחן פסיכומטרי יגבירו את המתח הבסיסי שהוא יהיה בו ביום יום, הריכוז יהיה ירוד ויכולתו להתכונן כראוי ולהפיק את המירב מקורס ההכנה לבחינה פסיכומטרית, יהיה לקוי.

 

ד"ר חיים שם דוד,פסיכיאטר מומחה, מורשה לטיפול בהיפנוזה עבור הפרעות חרדה, ממליץ על טיפול עבור חרדת בחינות מפני מבחן פסיכומטרי, עוד בתקופת ההכנות. הטיפול יעיל ונוח והעיקר, משפר הישגים וציונים שמקבלים במבחן פסיכומטרי.