חוות דעת פסיכיאטרית יסודית

עיון במידע רפואי

 

חוות דעת פסיכיאטרית נשמעת כהליך של מה בכך. נראה שכל מה שצריך לעשות הוא לשבת מול פסיכיאטר, לדבר קצת, להביא אישור שלוקחים תרופה או שתיים ומקבלים המלצה לאחוזי נכות. חוות דעת פסיכיאטרית יסודית היא תנאי הכרחי לשם קבלת החוות דעת כמסמך רפואי משפטי מהימן ואמין.

 

בתי המשפט יודעים ומכירים שמומחים מטעם כל צד נוטים להחמיר או להקל בתסמינים השונים שמוצגים בפניו. חוות דעת פסיכיאטרית צריכה לקחת בחשבון את המצב בהווה ולנסות להעריך את התיפקוד של האדם בעתיד. יחד עם כל המטרות הללוף חוות דעת רפואית פסיכיאטרית צריכה לקחת בחשבון את העבר.

 

בפסיכיאטריה יש תפקיד מרכזי לעבר. פסיכיאטר מומחה שבא להעריך את מצבו הנפשי של האדם תמיד ישאל לגבי מה שהיה עימו בעבר, יחסיו עם סביבתו, יכולת הסתגלותו למצבים שונים, ההסטוריה שלו בבית הספר, הניסיון שיש לו בצבא והקשיים שעלו בעבודה. פסיכיאטר יסודי שעורך חוות דעת יבקש מסמכים נוספים שישפכו אור על התיפקוד שלו בעבר: תעודות הערכה והצטיינות,תלושי משכורת, גליון עבירות תנועה וכדומה. מטרת מסמכים אלו היא להגיע אל התמונה השלמה שתשרת את האינטרסים של הלקוח בצורה המיטבית.

 

המידע הזה הכרחי להליכים שמטרתם להוכיח את השינוי שחל בחולה עקב המחלה שהוא סובל ממנה. המסמכים הללו מהווים את ההוכחה שמעבר להערכה שתלויה בניסיונו של הפסיכיאטר. אף אחד לא יודכל להתווכח עם העובדה שהכנסתו של אדם הצטמצמה ב80% מאז שהוא סובל מדיכאון.

 

עריכת חוות דעת פסיכיאטרית יסודית היא תהליך שלוקח זמן מה. יש צורך לערוך מחקר, לעיין במסמכים שונים, להעריך את חשיבותם ולעשות אינטגרציה עם החומר במתקבל בבדיקות השונות. רק חוות דעת יסודית ומקיפה תאפשר ללקוח להשיג את מבוקשו - מיצוי זכויותיו במוסדות שהוא עומד בפניהם (ביטוח לאומי, משרד הביטחון, ועדות רפואיות וכדומה).